Sport Performance

Home
Sport Performance

IMG_8019

“Wij geloven dat fysieke training onmisbaar is bij een prestatie sporter”
“Het onze passie is iemand naar een hoger niveau te helpen”
“Wij weten dat het in de prestatie sport om details gaat”

Voor individuele- en teamprestaties

Er wordt tegenwoordig steeds meer van een sporter gevraagd. Dit maakt het belang van de fysieke gesteldheid in elke sport steeds groter. Een optimalisatie van het fysiek zorgt ervoor dat een atleet zijn talent en gevoel voor de sport maximaal kan benutten. Iedere sport blijft zich ontwikkelen. Fysieke training is in deze tijd dus steeds belangrijker om prestaties te leveren.

Optimus Personal Training richt zich via ‘sport performance’ op de prestatie sporters. Wij bieden de mogelijkheid tot sportspecifieke fysieke trainingen voor iedere sporter met een duidelijk doel. Door te werken op basis van wetenschappelijk onderbouwde gegevens gecombineerd met gegevens uit de praktijk, hebben wij een handelswijze ontwikkeld die de hoogste kans van slagen heeft. De sporter zal een ontworpen programma doorlopen, gericht op de sport die beoefend wordt. Dit kan gelden voor zowel individuele sporters als voor teams.

Individueel

Bij individuele sporters is fysiek onmisbaar. Waar een teamsporter weg kan komen met voornamelijk sportieve vaardigheden is dit bij een individuele prestatie sporter onmogelijk. Om op hoog niveau te acteren is specifieke fysieke training van groots belang. Optimus biedt de mogelijkheid om persoonlijke ontwikkelde voedings- en trainingsplannen te bieden die de fysieke prestaties van een atleet zullen verhogen. Dit geldt voor zowel junioren als senioren.

Optimus Personal Training is momenteel fysieke trainer van Stichting Top Judo Nijmegen in de leeftijdscategorieën -15 en -18 jaar. Daarnaast is Optimus Personal Training momenteel trainer van wedstrijd skiteam Alpine World Oss in alle leeftijdscategorieen.

Teamverband

Optimus Performance biedt de mogelijkheid om teams fysiek te trainen. Het belang van het fysiek van een team is vaak te zien bij internationale toernooien, waar de mindere landen akelig ver kunnen komen. Optimus zal per team een aparte handelswijze introduceren gelet op de fysieke plus- en minpunten van een team. Ook bij teams is het goed
om individuele scans, beweegvormen en trainingsschema’s te maken.

Door het sportspecifiek ontwikkelen van het fysiek zal de sporter een grote stap nemen richting het gestelde doel.

Optimus Personal Training is als fysieke trainer direct het eerste jaar (2012-2013) kampioen geworden met v.v. Eldenia. Dit nadat het de club 10 jaar niet gelukt was.

Meer informatie?


Webdesign: SG