Eldenia 1 promoveert naar 3e klasse!

Home
Performance
Eldenia 1 promoveert naar 3e klasse!

Eldenia 1 promoveert naar 3e klasse!

By There are no tags 0 comments

Na 10 jaar voetbal in de 4e klasse en een hoop ‘net niet’ jaren is het nu dan toch een feit. Eldenia is gepromoveerd naar de 3e klasse. Een mooie beloning op een mooi seizoen. Ook voor Optimus is dit natuurlijk iets om trots op te zijn.


Eldenia is een grote amateurclub die er al jaren naar snakte om de 3e klasse te behalen. Dit heeft ertoe geleid dat ze iets unieks hebben gedaan. Het betrekken van fysieke trainers bij een amateur voetbalteam. De gedachtegang dat het altijd goede voetbal van de club nog niet tot het gewenste resultaat had geleid, lag daaraan ten grondslag. Een gesprek met de trainers en staf gaf daarna voldoende vertrouwen om de samenwerking aan te gaan.

Vanuit de spelers was er echter wel weerstand. Fysieke training was iets voor profs en voor amateurs zou dit te ver gezocht zijn. Toch begon na enige tijd het team langzaamaan te beseffen dat de fysieke gesteldheid een duidelijke rol speelt binnen het geheel. Een goed fysiek is dan weliswaar niet het belangrijkste in het voetbal, maar het is wel een voorwaarde om beter te presteren. Noem het een detail die er toe doet.

Gedurende het seizoen zijn de jongens zowel fysiek als in het voetbal erg gegroeid. Dat het hoge baltempo en het blijven afjagen uiteindelijk sterke eigenschappen van het team zijn geworden is iets waar Optimus trots op is.
Door het harde trainen waren er wel wat meer pijntjes gedurende het seizoen, maar op de laatste wedstrijddag stond er een uitermate fitte selectie met wisselspelers die in elk ander 4e klasse elftal in de basis zouden hebben gestaan. Eldenia won alle wedstrijden in de laatste periode en ook de promotiewedstrijd werd op dezelfde wijze gedomineerd.

Ik ben blij dat ik bij Eldenia dit seizoen de kans heb gekregen om de jongens fysiek te trainen. Het was een mooie ervaring en een zeer prettige samenwerking met de technische staff. Ik heb een hoop van de trainers en verzorger mogen leren. Daarnaast was het heerlijk om met de groep spelers te mogen werken. Een hechte groep met gemotiveerde jongens die in zijn voor een geintje. Gezien de groei van het team afgelopen jaar verwacht ik dan ook dat Eldenia volgend jaar nog wel eens kan gaan verassen.

En voor de insiders:

Reacties

Reacties


Webdesign: SG