De 3 belangrijkste tips om snel breed te worden!

Home
Shaping
De 3 belangrijkste tips om snel breed te worden!

De 3 belangrijkste tips om snel breed te worden!

By There are no tags 0 comments

arnold optimus

Er zijn erg veel adviezen te vinden om zo snel mogelijk breed te worden. Hierdoor weet jij wellicht niet meer wat te doen. Om hier duidelijkheid in te schapen geef ik je de drie allerbelangrijkste tips om breed te worden.

1. Train hard
Ben jij iemand die wat apparaten afloopt en tussendoor met zijn telefoon zit te spelen? Verwacht dan ook niet te snel resultaat. Een voorwaarde om snel breed te worden is namelijk dat je het maximale uit iedere training haalt. Als jouw doel is om 8 herhalingen te maken met een bepaald gewicht, stop dan niet als je ook 12 herhalingen met dat gewicht kan maken. Ditzelfde geldt voor de rust tussen de sets. Pak de rust die je lichaam nodig heeft en ga niet minuten lang lopen ouwehoeren of op je telefoon zitten, want dat kan je thuis op de bank ook. Erg belangrijk dus: “Ga naar de gym om hard te trainen”.

train hard optimus

2. Eet genoeg calorieën
Hoe hard je ook traint, je lichaam zal die spiermassa ergens vandaan moeten halen. Dat betekent dus dat je moet eten, eten en nog eens eten. Vaak denk je dat je op dit moment veel/voldoende eet, maar dat komt omdat je geen flauw idee hebt wat veel is. Tegenwoordig is het met de ‘fatsecret’ of ‘myfitnesspal’ app heel makkelijk uit te rekenen wat het aantal calorieën is dat je eet en nodig hebt (300/500 kcal boven je onderhoud). Reken het eens uit en je zal tot de conclusie komen dat je met je 8 boterhammen en een bord avondeten nog lang niet voldoende binnen krijgt. Zorg dus dat meer gaat eten.

arnold-diet optimus

3. Kies de beste oefeningen
Zonder al teveel poespas kunnen we zeggen dat er 2 oefeningen zijn die verplicht in jouw trainingsschema zouden moeten zitten. De deadlift en de squat! Deze twee oefeningen zijn erg effectief als het gaat om zowel kracht- als spiermassatoename. Als je 3x per week traint is het goed om te beginnen met een trainingsschema voor het hele lichaam (fullbody). Hierdoor kun je deze belangrijke oefeningen ook vaker laten terug komen.

arnold squat optimus

Als jij hard traint, veel eet, squad & deadlift heb je de grootste kans om snel breed te worden.

Om de top 10 compleet te maken:
4. Zorg dat je voldoende rust hebt. Aan drie a vier trainingen per week en voldoende rust heb je voldoende. Zorg ook dat je nachtrust goed is om het herstel te bevorderen (zeker 8 uur)
5. Hecht weinig waarde aan cardio als je breder wilt worden

6. Denk niet aan supplementen in het begin, maar richt je op de voeding
7. De bent over row, military press, high pull, bench press, pull up en dips zijn erg goede oefeningen om in jouw trainingsschema te verwerken.
8. Als je snel breed wilt worden is het eerst belangrijk om aan kracht te winnen. Dit zorgt ervoor dat je met hogere gewichten kunt trainen, wat de groei van spiermassa zal stimuleren. Zorg dus dat je niet altijd 8-12 herhalingen maakt, maar juist ook de 3-6 herhalingen aanhoudt.
9. Train met een partner. Hierdoor ga je altijd wat dieper en durf je het aan zwaardere gewichten te proberen.
10. Combineer oefeningen in een set om de effectiviteit van de training te vergroten.

 

Reacties

Reacties


Webdesign: SG