Beweegscan

Home
Beweegscan

Optimus Personal Training Arnhem Beweegscan

Ontsporingsdetectie

Veel mensen merken dat fysieke klachten telkens weer terug komen. Ze zijn goed behandeld door de fysiotherapeut, spieren zijn los gemaakt, de pijn is minder of weg en de bewegingsvrijheid is weer hersteld. Het is zeer effectief maar het lost niets op!
De reden hiervan is een ontspoord beweeggedrag. Klachten komen namelijk vaak weer terug of men neemt genoegen met de beperking of de pijn. De Fysiotherapeut is natuurlijk bereid u telkens aan deze klacht te helpen, maar het zal beter zijn om door bepaalde oefeningen te zorgen dat de klacht wegblijft.

De oplossing bij beweegklachten ligt vaak niet bij de plek van de klacht. Een spier in de nek kan bijvoorbeeld pijn doen, omdat er een stabiliteitsprobleem zit in het schoudergewricht. Er moet dus gezocht worden naar de plek waar de houding of beweging ontspoord is. Als de plek van ontsporing gevonden is, zullen we door onder andere gewrichtscentralisatie en spierverstevigingsoefeningen de pijnlijke plek verhelpen. Dit gebeurd in het traject van de beweegscan.

De meeste mensen gaan vaak pas iets doen als het leed al is geleden. Wij raden daarom altijd aan deze scan ook preventief af te nemen om het risico op beweegklachten voor de toekomst te kunnen minimaliseren. Veel voorkomende klachten aan rug, nek, heup of knie zijn met simpele corrigerende oefeningen geheel te voorkomen of te verhelpen. Optimus personal training werkt nauw samen met een fysiotherapeut. De reden hiervoor is dat wij mensen echt willen helpen. De fysiotherapeut is specialist in het direct verhelpen van klachten. Wij zijn specialist in het voorkomen dat klachten terugkeren of het liefst niet ontstaan. Deze combinatie biedt de klant de maximale zorg.

Het programma

Het begeleidingsprogramma start met een uitgebreide intake en wordt vervolgd met enkele evaluatieafspraken.

ODS

Duur: ca. 45 minuten
Kosten: €45,-
Omschrijving: afnemen ontsporingsdetectiescan, bespreking klachten,
opstellen schema corrigerende oefenstof, oefenen corrigerende oefenstof.

ODS Evaluatie

Duur: ca 25 min
Kosten: €25,-
Omschrijving: afnemen relevantie hertest, bespreking voortgang,
evalueren en opbouwen corrigerende oefenstof.

Vergoeding

Momenteel worden de ODS behandelingen (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars. Dit omdat de vitaliteitstherapeut een nieuw beroep is. De reeds opgerichte beroepsvereniging maakt zich wel sterk voor toekomstige vergoedingen binnen uw aanvullende pakket.

Small Group leden

Indien wij zien dat er in de Small Group lessen verkeerd bewogen wordt, zullen wij u altijd adviseren een beweegscan af te nemen.

Na gemiddeld 4 behandelingen bent u weer gereed voor de groepsactiviteiten. Mocht blijken dat de klacht niet gerelateerd is aan “ontspoord beweeggedrag”, dan volgt na één of enkele behandelingen direct verwijzing naar andere specialisten.


Webdesign: SG